Τι είναι το Starlink της SpaceX

Πώς λειτουργεί το Starlink;

Το Starlink της SpaceX προσφέρει χαμηλού κόστους, δορυφορικές υπηρεσίες διαδικτύου υψηλής ταχύτητας μέσω από διασυνδεδεμένους δορυφόρους σε χαμηλή γήινη τροχιά. Η Starlink χρησιμοποιεί επίσης κάποιους επίγειους σταθμούς, που ονομάζονται επίσης σταθμοί Γης, οι οποίοι συνδέονται με τους δορυφόρους και ενισχύουν το δίκτυο από το έδαφος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η Starlink μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει μεγάλα πακέτα δεδομένων σε όλο τον κόσμο με σημαντικά ταχύτερες ταχύτητες από άλλους παρόχους δορυφορικού διαδικτύου.

satellite 693204 960 720

Πόσο θα κοστίσει το Starlink Internet της SpaceX;

Αυτή τη στιγμή, η υπηρεσία Starlink κοστίζει 99 δολάρια/μήνα μαζί με ενα κόστος 499 δολάρια για τον εξοπλισμό. Η προσφερόμενη ταχύτητα και τιμή είναι η ίδια για όλους τους χρήστες του διαδικτύου Starlink και δεν υπάρχουν σχέδια για προσφορά κλιμακωτής τιμολόγησης στο μέλλον.

Πόσο γρήγορη είναι η beta έκδοση του Διαδικτύου Starlink αυτή τη στιγμή;

Για τους επόμενους μήνες, ενώ η SpaceX κάνει βελτιώσεις στο σύστημα, οι ταχύτητες του δορυφορικού Internet Starlink θα κυμαίνονται από 50Mbps έως 150Mbps με καθυστέρηση 20ms έως 40ms. Αργότερα  οι ταχύτητες πρόκειται να διπλασιαστούν σε περίπου 300Mbps, ενώ η λανθάνουσα κατάσταση του διαδικτύου Starlink θα μειωθεί σε περίπου 20ms.

Πόσο γρήγορο θα είναι το Internet Starlink της SpaceX;

Το Starlink προβλέπεται να φτάσει τελικά σε ταχύτητες λήψης 1Gbps, με λανθάνουσα κατάσταση να πέφτει στα 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου – στο ίδιο επίπεδο με τα ταχύτερα γήινα σχέδια ιντερνέτ με οπτικές ίνες.

Το Starlink θα έχει ανώτατα όρια δεδομένων;

Η Starlink δεν σκοπεύει να εφαρμόσει περιοριστικά ανώτατα όρια δεδομένων για τους χρήστες με τον τρόπο που το κάνουν άλλοι πάροχοι διαδικτύου, αν και έχουν δηλώσει ότι τα ανώτατα όρια δεδομένων μπορεί να είναι μια πιθανότητα στο μέλλον, προκειμένου να αποτραπεί η κατάχρηση του συστήματος και να διασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών.

Πώς μπορώ να συνδεθώ στο Internet της Starlink;

Εκτός από το ότι προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες σε συνδυασμό με εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση, η ρύθμιση και η χρήση του Starlink έχει επίσης ως στόχο να είναι εξαιρετικά φιλική προς τον χρήστη. Οι κεραίες είναι αρκετά μικρές – μόλις 19 ίντσες σε διάμετρο, σε αντίθεση με τα τεράστια δορυφορικά πιάτα που χρησιμοποιούνται σήμερα. Ηεγκατάσταση απαιτεί μόλις δύο βήματα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Είναι το Starlink ταχύτερο από το 5G;

Το πού ζείτε θα καθορίσει αν το δορυφορικό διαδίκτυο ή το 5G θα σας παρέχει ταχύτερες ταχύτητες. Σε αγροτικές περιοχές, οι ταχύτητες του δορυφορικού διαδικτύου Starlink θα μπορούσαν να είναι ταχύτερη, ειδικά αν έχετε ανεμπόδιστη θέα του ουρανού. Όμως, σε αυτά τα πρώτα στάδια της βήτα δοκιμής, το εύρος ζώνης του Starlink μπορεί να είναι περιορισμένο, οπότε αξίζει να εξετάσετε την κάλυψη του διαδικτύου 5G στην περιοχή σας.

Τι θα συμβεί όταν οι δορυφόροι Starlink απαρχαιωθούν;

Η εκτόξευση των δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά (LEO) τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τελικά τα συστήματα αεριοπροώθησής τους για να επιστρέψουν στη Γη μόλις φτάσουν τα δομικά τους όρια, αποφεύγοντας έτσι να γίνουν περισσότερα διαστημικά σκουπίδια. Διαθέτουν επίσης  ανιχνευτή αστέρων για τη συνεχή αυτοπαρακολούθηση του ύψους τους και αυτόνομα συστήματα αποφυγής συγκρούσεων.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!